YABANCI ÖĞRENCİ BİLGİ İŞLETİM SİSTEMİ EĞİTİMİNİN ÜÇÜNCÜSÜ ANTALYA´DA YAPILDI

08.12.2018 322

Milli Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğiyle, e-okula kayıtları yapılamayan ve geçici eğitim merkezlerinde öğrenim gören Suriyeli öğrenciler için geliştirilen Yabancı Öğrenci Bilgi İşletim Sisteminin (YÖBİS) kullanımı ve sistemde yapılan güncellenmelerin kullanıcılara aktarılması amacıyla üçüncü eğitim Antalya’da yapıldı.

26-29 Kasım 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen eğitime yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimlerinden sorumlu 81 İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İl Koordinatörleri katılım sağladı.

Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL’ün açılış konuşmalarının ardından yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik sunum yapıldı. 

Eğitimde, YÖBİS’te yapılan değişiklikler kullanıcılara aktarıldı ve sistemde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm yolları gösterildi. Ayrıca, Suriyeli gönüllü eğiticilerin görev ve sorumlulukları ile Şartlı Eğitim Yardımı konularında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yetkilileri sunumlar yaparak eğitime katkıda bulundu. 

Eğitim sırasındaki küçük grup çalışmaları sayesinde katılımcılar yaşadıkları güçlükleri, çözüm önerilerini ve iyi örnekleri tartışma fırsatı buldu